Søgne Trialklubb
Nybegynner
Sponsorer
NM og NC 7 finale 2022
Aktivitetsleder
Nyheter
Nyttig info
Treningssamlinger
Mediaomtale
Team Søgne
Treningstider
Hva er trial?
Om klubben
Kontakt oss
Min idrett

FORSIDEN


 
 

Nybegynner?


Første gang

Hvis du ønsker å begynne med trial, men vil helst prøve først for å se om det er noe for deg?

«Kom og prøv» lisens

Lastes ned som en app til din Android eller Iphone telefon, appen heter "Kom og prøv". Lisensen varer i 3 mnd.

Det forutsettes at du som utøver kan sykle på tohjulsykkel uten støttehjul for å kunne delta på opplæring, og at du har med deg foreldre/foresatte/verge under hele opplæringen. i klubben vår har vi ikke «små» sykler for aldersgruppen fra 5 år, så vi anbefaler at utøver er fylt 8 år for og kjøre våre sykler. Målgruppen for opplæringen er barn i alder fra 8-9 år til ca 13-14 år. Klubben har sykkel og påbudt sikkerhetsutstyr for utlån (dvs. hjelm og støvler). Du trenger å holde selv er langermet genser, jakke uten hette, tynne hansker, gode sokker og langbukse.
I tillegg er det mange som bruker ryggskinne, kne- og albuebeskyttere, men dette er ikke påbudt utstyr.

Opplæring og helårslisens
Opplæringen følger Norges Motorsportforbunds opplegg for lisenskurs. Dette innebærer at du som utøver, og med foreldre/foresatt som assistent, får god teoretisk og praktisk begynneropplæring.
I den praktiske delen vil man få grunnleggende innføring i trialteknikk (Bruk av gass, brems, clutch, samt kjørestilling balansetrening, enkel kjøring i terrenget). Grunnleggende innføring i daglig vedlikehold av sykkelen (Rengjøring og smøring, innstillinger/justeringer).
Av den teoretiske delen skal en del uføres på nett, e-basert lisens teorikurs, som du finner på kurs.idrett.no. Denne delen må man ha bestått, for å få utstedt lisens etter endt opplæring, og før man møter på ordinært lisenskurs-teori hos greninstruktør på klubben.

Etter endt opplæring er det du som foresatt som er assistent under trening. Er utøver under 16 år skal utøver ha med seg foresatt/verge på enhver trening og konkuranse. Foresatt/verge må også ha ett medlemskap i klubben. Fortrinnsvis skal også ansvarlig foresatt/verge delta på lisenskurs.

Det året utøveren fyller 13 år (eller senere, ved førstegangs lisens) må det også leveres en legeattest for å få utstedt/fornyet lisens etter endt opplæring

Klubben har påbudt sikkerhetsutstyr og sykkel for utlån under opplæring (dvs. hjelm og støvler). Alt du trenger å holde selv er langermet genser, jakke uten hette, tynne hansker, gode sokker og langbukse. I tillegg er det mange som bruker ryggskinne, kne- og albuebeskyttere, men dette er ikke påbudt utstyr.

Ref: BA (09.09.21)
 Søgne Trialklubb holder til i Birkedalsveien 76 i Søgne.
epost: post@sognetrial.no

Publiseringsverktøy: WebTiger - Levert av WebBusiness AS © 2022